Inspiratie? Eureka!

‘Waar haal je steeds weer nieuwe ideeën vandaan? Hoe blijf je geïnspireerd?’

Als ontwerper wordt het me vaak gevraagd. Mijn antwoord is kort, maar krachtig: inspiratie is overal!

Kunst, techniek, mode, natuur en het alledaagse straatbeeld, álles kan me op een idee brengen. Vormentaal is immers overal. Ideetjes krabbel ik vaak in een notitieboekje, dat ik altijd bij me heb.

2015 02 04 15.43.49               2015 02 04 15.43.16                     2015 02 04 15.42.02

Dat ontwerpen heus niet alleen maar vrolijk rondkijken en veel reizen betekent, mag je ook best weten. Ontwerpen is keihard werken en soms ook eindeloos proberen en zwoegen, totdat je 100% tevreden bent. Neem mijn allereerste CLIC-armband… Gék werd ik er bijna van! Ik werd gevraagd binnen twee weken een aluminium armband te ontwerpen en te vervaardigen. Het leek me een betrekkelijk eenvoudige opdracht. Maar, ik beet er mijn tanden echt bijna op stuk. Het lukte het me niet om de opdracht technisch perfect kunnen uitvoeren. Mijn experimenten en schetsen bleven op de werkbank liggen en ik hoopte ooit een mooie sluiting voor dit ontwerp te ontwikkelen. Zo’n idee blijft altijd in het achterhoofd, tot het moment dat ineens alle puzzelstukjes op hun plek vallen. Ook bij de armband kwam dat eureka-moment. Uiteindelijk bleken magneten dé oplossing voor het verbinden van de C-vormen. Subtiel en onzichtbaar, maar supersterk klikten de C’s in elkaar. Klik…? CLIC! En zo had ik ineens niet alleen de perfecte armband, maar ook een naam voor mijn label. CLIC werd geboren.

De onzichtbare sluiting werd mijn handelsmerk. Nog steeds is het geweldig om te zien hoe mensen erdoor worden verrast. Dat maakt al die uurtjes knarsentanden méér dan goed!

 

Suzanne Geschreven afb